Ikke lenger en del av fedme statistikken

Nådde en milepæl idag. Min BMI er nå på 25.0, slik at jeg ikke lenger bidrar til statistikken av overvektige i Norge. Men jeg ligger fortsatt helt på grensen. Jeg er 185cm høy og veier 85,6 kg.
Dersom du hadde sett et bilde av meg (nei, det kommer ikke bilde av meg i badebukse her, tror jeg) så hadde du mest sannsynlig blitt overrasket over hvor tynn man må være for å bli definert som normalvektig.

BMI fungerer muligens greit for å definere hele befolkninger, og da kanskje også med større utvalg enn det vi har her i Norge. Men det fungerer ikke greit å bruke som mål på enkeltpersoner. Det værste er at helsevesenet i Norge bruker dette på enkeltpersoner for å nekte de operasjoner. Forsikringselskaper nekter også helseforsikring, eller gir dyrere forsikring basert på disse tallene.

1 liter muskler veier 3 ganger så mye som 1 liter fett.

For å måle enkeltpersoner så bør de bruke fettprosent og midjemål. Kanskje kjipt for gravide, men det er jo forbigående :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *